Sunday 28 September 2014

Garam merupakan mineral penting dalam kehidupan seharian. Oleh itu, adalah amat penting untuk memilih garam sihat untuk dimakan. Adalah menjadi tanggungjawab kami untuk menjaga kesihatan keluarga kita! Walau bagaimanapun, tetap (kimia) garam mengandungi 99% natrium klorida (NaCl) dan berasid. Ia looses elemen mikro dalam proses pengilangan dan mengandungi aditif. Presiden Jepun Komposit Persatuan Perubatan, Dr Numada Isgimu mengulas bahawa NaCl adalah punca utama penyakit tekanan darah tinggi. Oleh itu, adalah amat berbahaya jika menggunakan garam biasa yang berlebihan. Hai-O Garam Buluh Perdana Memasak Garam Serbuk Top 3 faedah: Kaya dengan mineral dan elemen mikro seperti magnesium, kalsium dan kalium. Mineral membantu untuk mengekalkan keseimbangan ion badan. Garam alkali untuk menyeimbangkan nilai pH badan kita ke arah alkali. Mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan meningkatkan kadar metabolik.

from Marine Essence Beauty Bar TOP AGENT http://ift.tt/1CwdNl0

via IFTTT

No comments:

Post a Comment